Bola by škoda nevyužiť cuketu, keď je ich teraz všade toľko a navyše sa jedná aj o nízkokalorickú potravinu. Vďaka nej bude dezert vláčny a rozhodne nie suchý. Toto brownies si musíte naozaj upiecť, je to jednoduchý a rýchly recept, a pre čokoholikov nutnosť vyskúšať. Navyše je prirodzene bezlepkový a ak použijete vegánsky proteín, je vhodný aj pre vegánov.
Suroviny:
* 500 g cukety
* 3 pudingový čokoládový prášok
* 30 g čokoládového proteínu Chevron
* 40 g kakaa
* 50 g čakankového sirupu (prípadne sladidlo podľa typu stravovania)
* 2 lyžičky mletej škorice
* 1 kypriaci prášok
* Formu na pečenie, kokosový olej + strúhaný kokos, vysokopercentný čokoláda na polevu
Postup:
1. Rúru predhrejeme na 180 ° C a formu na pečenie vymastíme kokosovým olejom, a vysypeme strúhaným kokosom.
2. Cuketu umyjeme, ak má semienka - vydlabeme tú časť. Cuketu nastrúhame na jemnom strúhadle a pridáme všetky zvyšné suroviny.
3. Miešame do hladkej zmesi a vylejeme do pripravenej formy. Dáme piecť na 180 ° C na 40 minút. Cca 3 minúty pred koncom pečenia na brownies poukládane na kocky polámanú čokoládu a vložíme späť do rúry. (Čokoládovú polevu možno vynechať)
4. Po vytiahnutí ihneď rozotrieme rozpustenú čokoládu a necháme stuhnúť.
5. Po upečení uchovávame v uzavretej nádobe v chladničke.
Prajeme dobrú chuť!
Ak sa s nami rozhodnete piecť, nezabudnite nás na vašom Instagramu označiť a použiť hashtag #ChevronRecepty.