PROTEÍNOVÁ BUBLANINA S LETNÝM OVOCÍM

IMG_66501

Čerešne, jahody, maliny, ríbezle ... A kopa ďalšieho ovocie práve teraz dozrieva a je všade, kam sa človek pozrie. Prečo teda toto sezónne ovocie nevyužiť aj do dezertu, ktorý Vás nebude stáť príliš veľa času a ani kalórií. Pripomínať Vám môže bublaninu, ktorú mamičky a babičky pečú na nedeľné popoludnie ku káve. V našom recepte ale nenájdete múku ani cukor ale nálož bielkovín. Naviac je bublanina bezlepková, takže dopriať si ju môžu aj osoby, ktoré trpia bezlepkovou dietov.

 

Suroviny

* 5x vajcia

* 40 g vanilkového proteínu Chevron Nutrition

* 50-60 g čakankového sirupu (prípadne sladidlo podľa typu stravovania)

* 1/2 balíčka kypriaceho prášku (6 g)

* 100 ml vody

* 4 pudingové vanilkové prášky (alebo iná príchuť)

* ovocie

 

* Kokosový olej + strúhaný kokos na vymastenie a vysypanie formy

* Forma na pečenie

* šľahač

 

Postup:

1. Rúru predhrejeme na 170 ° C a formu vymastíme kokosovým olejom, a posypeme strúhaným kokosom.

 

2. Oddelíme žĺtka a bielka. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh. Do druhej misy dáme žĺtky, vodu, čakankový sirup a šľaháme, kým sa nevytvorí pena.

 

3. Do žĺtkovej zmesi pridáme pudingový prášok, proteín, kypriaci prášok a zľahka premiešame, potom vyšľaháme dohladka. Do takto pripravenej zmesi pridáme sneh a obe hmoty opatrne spojíme dohromady.

IMG_6614

4. Vylejeme do formy na pečenie a ozdobíme ovocím.

 

5. Dáme piecť na 170 ° C na 35-40 minút.

 

6. Po vychladnutí krájame a podávame.

IMG_6626

TIP:

1. Namiesto ovocie môžete cesto rozdeliť, 2/3 z cesta nalejete do formy, 1/3 cesta v mise zmiešate s 15 g kakaa, lyžicou vody a nalejete na hornú vrstvu, môžete zľahka premiešať.

2. Do cesta možno primiešať aj na kúsky nasekanú čokoládu, oriešky, ...

 

Ak sa s nami rozhodnete piecť, nezabudnite nás na vašom Instagramu označiť a použiť hashtag #ChevronRecepty.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.